iPODO BLOG

iPODO BLOG

joi, 13 mai 2021

Ziua leprelor


 

Orban al Ungariei

 Orban al Ungariei!

„Spun că primim bani de la Uniunea Europeană. Primim pe dracu!”, a declarat premierul ungar Viktor Orban la postul de radio Kossuth, a cărei transcriere a fost văzută de Breitbart.

„Nu primim bani de la Uniunea Europeană: recuperăm o parte din banii scoși din Ungaria de către occidentali”, a continuat liderul de la Budapesta.

„Îmi doresc cu adevărat ca ungurii să nu privească fondurile UE ca pe ceva ce primim de la popoare care sunt mai bogate și mai puternice decât noi, ci să vadă poporul ungar ca pe unul care s-a alăturat altor țări mai norocoase, după ce am trecut prin patruzeci de ani de comunism”, a mai spus Orban.

„Le permitem să își aducă bunurile aici fără a le impune taxe vamale protecționiste. Le permitem să investească aici și să ne oblige să intrăm în competiție cu ei, în ciuda faptului că noi am intrat în cursă cu un tur în urma lor. Am semnat toate aceste acorduri și în schimb așteptăm de la ei să ne dea înapoi o parte onestă din profiturile afacerilor lor – deoarece este a noastră și noi am muncit pentru ea.”

„Am acceptat să intrăm în cursă în condiții inegale, iar în schimb avem dreptul la un fel de compensații financiare care să egalizeze condițiile”, a precizat Viktor Orban.

„Așa ar trebui văzute lucrurile.”

Orban a mai adăugat că „un fost comisar european responsabil cu afacerile economice a calculat că aproximativ 70-80% din banii primiți de la UE sunt de fapt utilizați pentru a cumpăra produse 

joi, 11 martie 2021

A murit Lou Ottens, inventatorul casetei audio.

  Lou Ottens, inventatorul casetei și un pionier al CD-urilor a murit sâmbătă 6 Martie, la vârsta de 94 de ani, în casa sa din Duizel, în Brabant, relatează presa olandeză.

 Ottens, inginer la baza, a început să lucreze pentru Philips în 1952. Opt ani mai târziu devenea șeful departamentului de dezvoltare. Într-un an, el și echipa sa au realizat primul magnetofon portabil, vândut in peste un milion de exemplare. Doi ani mai târziu, el a revoluționat vechiul sistem de bandă de magnetofon, inventând caseta. 

  Inventia a aparut din dorinta de a avea un dispozitiv audio suficient de mic sa poata intra in buzunarul unei jachete. In 1963 prima caseta audio a fost prezentata cu mare fast la un targ de electronice, sloganul mergand tocmai pe dimensiunile mici ale noii realizari, ‘smaller than a pack of cigarettes!’ spunea sloganul noii inventii.

 Numai dupa ce Ottens a reușit să încheie un acord cu Sony pentru a utiliza mecanismul brevetat de Philips, si-a facut aparita la nivel global caseta standard. Peste 100 de miliarde au fost vândute în întreaga lume. 

 Ottens nu s-a oprit aici. A contribuit si la dezvoltarea Compact Discului (CD), care a devenit din nou un standard Sony-Philips vândut in peste 200 de miliarde de euro.

 În 1986, cand Ottens s-a retras din activitate a fost intrebat dacă este mândru de invențiile sale, care au permis accesul la muzică pentru milioane de oameni, a spus ca a fost o munca de echipa. A pastrat insa un regret, faptul ca Sony, si nu Philips, a inventat ceea ce el a considerat a fi aplicația ideală pentru caseta, Walkman-ul.

duminică, 7 februarie 2021

 

ALAIN DELON - bărbat până la capăt...!

Academia Franceză de Film intenționea să-i acorde lui Alain Delon premiul Palme D'or pentru întreaga carieră, nominalizându-l în acest sens. (lucru care s-a si intamplat!)

O petiție, pornită din SUA (de unde altundeva?!?) cere Academiei la modul imperativ și agresiv să nu-i acorde premiul, afirmând că actorul ar fi fost de-a lungul întregii sale vieți "rasist, sexist și antiprogresist".

Intervievat de Rai 3 în legătură cu acest subiect, Alain Delon declara:

"Eu nu prea mai am de stat mult pe-aici, am avut o viață lungă și extraordinar de frumoasă, într-o lume care măcar pretindea că e normală la cap.

Am avut femei frumoase, mâncare bună, prieteni de calitate. Și slavă cât cuprinde, nu că mi-o doream neapărat, dar asta mi-a adus dragostea și prețuirea oamenilor, care nu poate fi cuantificată.

În consecință, transmit Academiei ca poate sa dea curs petiției, acest trofeu mă interesează foarte puțin spre deloc.

Mă interesează însă, chiar mă îngrijorează enorm, încotro se

rostogolește această lume scrântită, sărită de pe axul firescului și normalității.

Aceasta țară (Franța, n.m.) a generat și a cunoscut pe propria piele ororile unui iacobinism robespierian, practic atunci francezii au încetat să mai fie o națiune măreață, pe placul lui Dumnezeu.

Chiar și amicul meu, Gerard (Depardieu – n.m.), a tulit-o în Rusia din două motive:

a. Să nu-i mai ia fiscul globalist din banii câștigați cu atâta trudă, cu eforturi anti-bahice considerabile și sudoarea “nasului” său celebru (râde zgomotos).

și

b. Nu mai putea cu “corecții”! Ajunsese la un moment dat să se plângă că în toată echipa de filmare nu mai are decât 2 francezi, și ăia pe la cabluri și lumini.

Cum naiba, - mă întreba – să faci filme despre celți și galii antici cu Hamid si Abdullah?

M-aș fi dus și eu după el, sincer, dar nu-mi priește clima, eu sunt mai sensibil la frig ca el …

Deci, să ia premiul cine vrea, dar vă rog, cu cuvintele marelui Hasek:

- Oameni, fiți vigilenți, vi se trage preșul de sub picioare, vi se

ia și ultimul drept la a fi natură umană îndumnezeită! - doar nu am / ați înnebunit chiar cu toții ca să "luăm lumină" tocmai din SUA, țară a lui Antihrist, căzută ireversibil în hăul corectitudinii politice și al relativismului moral."