iPODO BLOG

iPODO BLOG

miercuri, 8 decembrie 2010

Trei decenii fara John Lennon...


La sfarsitul lui 1980, Beatles erau deja istorie iar John Lennon, care tocmai implinise 40 de ani, isi continua cariera solo, incununata de un succes deplin. Muzicianul se stabilise de cativa ani la New York, impreuna cu cea de-a doua sotie, Yoko Ono. O viata care mai avea mult de daruit omenirii a fost curmata cu brutalitate la 8 decembrie, cand Lennon a fost impuscat mortal chiar in fata cladirii in care locuia. se mai poate intrerupe cu ceva muzica daca credeti ca se potriveste.

Ucigasul, Mark Chapman, un tanar instabil psihic, spunea ca a auzit voci care i-au cerut sa-l omoare pe Lennon pentru a deveni celebru. Nu a reusit: astazi, cand este inchis pe viata, nimeni nu si-l mai aminteste. John Lennon este, insa, la fel de nemuritor ca muzica insasi.

Muzicianul, care ar fi implinit anul acesta 70 de ani, ramane un idol atat pentru generatia sa, cat si pentru cei nascuti dupa disparitia lui.

Astazi, fanii vor depune, din nou flori si mesaje atat la locul crimei, cat si la alte memoriale din Liverpool si New York, dedicate celui care va veghea mereu peste lume prin muzica sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu